W rewolucyjnym menu restauracji “Sielawka” znalazła się pasta z wędzonej makreli oraz piklinga, zupa ucha syberyjska oraz łosoś z grzybami w śmietanowym sosie prosto z pieca.
W menu restauracji “Sielawka” znajdziecie zupy (w tym zupę rybną kaszubską zabielaną, barszcz z uszkami oraz rosół z makaronem), przystawki (między innymi kalmary z sosem czosnkowym, śledź a’la matias w śmietanie lub z oleju oraz szyjki rakowe w sosie włoskim), pierogi (w tym pierogi z mięsem i zasmażką, z kapustką i grzybami oraz z owocami i twarogiem), dania rybne (w tym pstrąg z grilla w całości z prażonymi migdałami, filet z z sandacza w sosie koperkowym oraz filet z halibuta z grilla) oraz dania mięsne (między innymi sznycel z piersi kurczaka w chrupiącej panierce, schabowy z jajkiem sadzonym oraz grillowana pierś z kurczaka).
Restauracja "Sielawka" znajduje się w mieście Borowo, przy ulicy ul. Gdańska 36. Magda Gessler odwiedziła tę restaurację w odcinku 8 sezonu 11.