Mapa Udanych Kuchennych Rewolucji

Restauracja
Restauracja Pod Złotym Aniołem
(dawniej Restauracja Pod Złotym Aniołem)

Rodzaj kuchni:

W rewolucyjnym menu restauracji “Pod Złotym Aniołem” znalazł się gulasz węgierski, zapiekanka z prawdziwkami, musem z selera oraz puree z gałką muszkatołową oraz gotowany kassler, czyli podwędzany schab z suszonymi owocami i gruszką.

W menu restauracji “Pod Złotym Aniołem” znajdziecie przystawki (w tym capraccio), zupy (między innymi flaki wołowe, żurek oraz barszcz),  dania główne (w tym kaczkę po polsku, żeberka wieprzowe z grilla, polędwiczkę wieprzowa z grilla, gulasz w kociołku na ostro, pierogi, wołowinę na gorącym kamieniu oraz ręcznie wyrabiane podpłomyki).

 

Restauracja "Restauracja Pod Złotym Aniołem" znajduje się w mieście Bolesławiec, przy ulicy Rynek 29. Magda Gessler odwiedziła tę restaurację w odcinku 3 sezonu 6.

Adres restauracji:
Rynek 29
Bolesławiec
numer telefonu: 735 912 950
Restauracja Pod Złotym Aniołem
Bolesławiec
Rynek 29