W menu łódzkiej restauracji “Pod Jabłonką” znajdziecie zupy (w tym zupę pomidorową) oraz dania obiadowe – zarówno mięsne (między innymi schab panierowany, karczek z grilla czy placek po węgiersku), jak i rybne oraz makarony (w tym tagliatelle ze szpinakiem czy pappardelle w sosie śmetaeowo-grzybowym na białym winie).
W rewolucyjnym menu znalazły się zupy – rosół domowy, szczawiowa z jajkiem oraz botwinką oraz dania główne – sztuka mięsa pod sosem chrzanowym w towarzystwie młodych ziemniaczków z masłem i koperkiem, gołąbki w sosie pomidorowym z gotowymi ziemniaczkami oraz schabowy z karczka z młodymi ziemniaczkami oraz kapustą młodą z koperkiem.
Restauracja "Pod Jabłonką" znajduje się w mieście Łódź, przy ulicy ul. Koniczynowa 1. Magda Gessler odwiedziła tę restaurację w odcinku 2 sezonu 8.