W rewolucyjnym menu restauracji “Owce i Róża” znalazła się kwaśnica na baraninie, a także kassler w sosie węgierskim z plackiem ziemniaczanym oraz pieczoną papryką.
W menu restauracji “Owce i Róża” znajdziecie także przystawki (między innymi koniakowski serek wędzony grillowany w żurawinie oraz śledzik w oliwie bądź śmietanie), zupy (w tym rosół z makaronem, kręm z pomidorów oraz żur z jajem i kiełbasą), dania główne (między innymi kassler w sosie z grzybów z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą, golonko z pieca z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną oraz soczysta pieczeń z karkówki z sosem chrzanowym i ziemniakami po zabłocku), placki (w tym placek węgierski, placek grzybowy oraz placek z gulaszem z barana), jak również sałatki oraz ryby.
Restauracja "Owce i Róza" znajduje się w mieście Brenna, przy ulicy ul. Górecka 5. Magda Gessler odwiedziła tę restaurację w odcinku 5 sezonu 12.