W menu restauracji “Dziadek do orzechów” znajdziecie przystawki (między innymi carpaccio z buraka oraz miniplacuski z łososiem), sałatki (w tym sałatka cezar oraz sałatka z łososiem), zupy (między innymi rosół z makaronem oraz krem z pomidorów), dania główne (w tym rolada wołowa, udko z kaczki, placki po bytomsku, pieczeń wieprzowa), makarony (między innymi tagliatelle z kurczakiem oraz tagliatelle z suszonymi pomidorami) oraz pierogi (w tym pierogi ruskie oraz pierogi z mięsem).
W rewolucyjnym menu restauracji “Dziadek do orzechów” znalazła się pasta serowa z orzechami włoskimi na słodkim pierniczku, barszcz czerwony podany z uszkami nadziewanymi selerem naciowym i orzechami włoskimi oraz pulpety cielęce w sosie demi glace z orzechami włoskimi w towarzystwie giczy cielęcej z kluskami śląskimi z surówką Waldorf.
Restauracja "Zajazd Dziadek do Orzechów" znajduje się w mieście Bytom, przy ulicy ul. Żołnierska 99. Magda Gessler odwiedziła tę restaurację w odcinku 6 sezonu 27.