Zlokalizowana w sercu Poznania restauracja “Bazylia&Oregano” to restauracja specjalizująca się w kuchni włoskiej. W menu restauracji znajdziecie włoskie przystawki (między innymi carpacio z polędwicy wołowej oraz bruschettę z pomidorami i mozarellą), zupy (w tym zupę rybną z owocami morza), dania mięsne (między innymi medaliony z polędwicy wołowej podawane z sosem grzybowo-balsamicznym, pieczonymi ziemniaczkami i mixem sałat oraz gnocchi z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym z parmezanem), dania rybne i z owocami morza (w tym dorsza z sosem krewetkowym, mułami, puree ziemniaczanym i mixem sałat czy krewetki w sosie winno-maślanym z bagietką własnego wypieku), makarony (między innymi tagliatelle z grzybami leśnymi i polędwicą wołową oraz penne z kurczakiem, szpinakiem i serem taleggio), risotto (w tym risotto truflowe z polędwicą wołową oraz risotto z krewetkami na białym winie), sałaty, pizzę, jak również klasyczne włoskie desery (między innymi tiramisu, pana cotta czy meringa).
W rewolucyjnym menu znalazła się focaccia z oliwą czosnkową i rozmarynem, crostini ze szparagami i serem taleggio, mozarella z bazyliowym pesto i konfiturą z pomidorów, zupa straciatella z pierogami z parmezanem, risotto z grzybami leśnymi na białym winie z parmezanu, medaliony z polędwicy wołowej w sosie grzybowo-balsamicznymi oraz włoskie tiramisu.
Restauracja "Bazylia&Oregano" znajduje się w mieście Poznań, przy ulicy ul. Wysoka 12. Magda Gessler odwiedziła tę restaurację w odcinku 14 sezonu 7.